Informatie

Informatie

Wat is Empeiria?

Empeiria is een uniek modern klassiek evenement in de tuinen van Paleis Soestdijk en vindt plaats op zaterdag 2 september 2017. Empeiria wil klassieke muziek op een moderne manier etaleren door een verrassende combinatie van klassieke artiesten op eenzelfde podium met spectaculaire visuele ondersteuning. Het prachtige decor dat Paleis Soestdijk biedt zal verrijkt worden met beelden behorende bij de werken en weergaloze lichtshow.

Voor wie is Empeiria?

Empeiria is voor iedereen die van klassieke muziek houdt en dit op een moderne manier wil beleven op een nieuw outdoor evenement in de tuinen van Paleis Soestdijk.  Verrassende combinaties van klassieke artiesten en verschillende bekende klassieke muziekstukken komen samen met bijbehorende visuele ondersteuning.

Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 18 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Waar en wanneer is Empeiria?

Kaarten voor 2 september 2017 zijn nu hier te koop!

Plattegrond concertterrein

De plattegrond van het concertterrein vind je hier. Hier vind je onder andere de indeling van alle zitplaatsen, de horeca- en toiletpunten.

Kan ik het Paleis van binnen bekijken?

Het Paleis is tijdens het concert gesloten.

Kaartverkoop

Kaarten voor Empeiria koop je via deze website, via de website van Eventim, via het telefoonnummer van Eventim (0900-1353, 45cpm) of bij een Primera vestiging. Alle info over de kaartverkoop vindt u hier.

Tijden

Terrein open: 16:30 uur
Start show: 20:00 uur
Einde show ±22:45 uur

Wat houdt de dresscode "Classic White" in en is deze verplicht?

Voor Empeiria willen wij u vragen om in “Classic White” te komen. Deze dresscode is overigens niet verplicht.
Iedere vorm van witte elementen, bijvoorbeeld alleen een witte blouse, naar eigen invulling, in uw outfit worden gewaardeerd!

Eten & drinken

Op het evenemententerrein zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Dit jaar zijn er meer opties betreffende eten en drinken en zal de parkinrichting er anders uitzien om de bezoeker nog beter te kunnen helpen. Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee het evenemententerrein op te nemen. Deze zullen bij entree in beslag worden genomen.

U bent van harte welkom vanaf 16.30 in de tuinen van Paleis Soestdijk.
Voorafgaand aan het concert is het mogelijk alvast te proeven van de sfeer en te genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is het een mooie beleving om door de tuinen van het Paleis te slenteren.

 

Betalen

Op het evenemententerrein van Empeiria betaalt u uw consumpties cash. Er zullen voldoende PIN automaten op het terrein aanwezig zijn.

Foto & videocamera

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen bij Empeiria. Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Deze zullen niet in beslag worden genomen. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die u gemaakt heeft voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan.

Weersomstandigheden

Empeiria is een openlucht evenement dat perfect past bij mooi en nazomers weer. Natuurlijk hopen we op een zonnige en droge dag en avond, maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de Facebook pagina van Empeiria goed in de gaten.

Als we vooraf zien dat er kans is op een bui adviseren we een poncho mee te nemen en om gepaste warme kleding te dragen. Een paraplu is helaas niet toegestaan op het evenemententerrein. Wees dus goed voorbereid.

Volg daarnaast Empeiria via het officiële Twitter account voor het laatste nieuws: @empeirialive. Of volg de laatste updates op Instagram.

EHBO

Op het terrein bevinden zich meerdere EHBO-posten en mobiele EHBO-teams die u indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kunt u naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen u op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem.

Veiligheid

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Empeiria en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook u vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de presentatoren en houd de videoschermen in de gaten voor verdere instructies.

Huisregels

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Empeiria zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden.
> Klik hier om de huisregels van het evenemententerrein te bekijken.

Bereikbaarheid

Het evenemententerrein van Empeiria, de tuinen van Paleis Soestdijk in Baarn, is goed bereikbaar met de fiets, het OV en per auto.

Openbaar vervoer

Het evenemententerrein van Empeiria is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Bekijk vooraf goed de tijden en mogelijkheden van het openbaar vervoer op zaterdag 2 september 2017.

Buslijn 70 rijdt tussen NS station Hilversum en NS station Amersfoort. Vanaf NS station Hilversum stopt bus 70 voor de bezoekersingang van Paleis Soestdijk. Vanaf NS station Amersfoort kunt u uitstappen bij halte Colenso. Plan hier uw reis met het openbaar vervoer: 9292OV

Op NS station Baarn is een taxistandplaats. Via 0900- 9292 kunt u worden doorverbonden met een lokale taxicentrale. Ook kunt u op NS station Baarn een OV-fiets huren. Voor informatie over de OV-fiets: www.ov-fiets.nl

Vanaf NS Station Baarn is het ongeveer 20 minuten lopen naar het evenemententerrein in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Routebeschrijving

Vanaf de A1 neemt u afslag 10 Soest/Baarn-Noord en volgt u de borden richting Soestdijk. De parkeerterreinen van Empeiria staan duidelijk aangegeven, volg daarvoor de aangegeven borden. Uw parkeerkaart geeft aan op welke parkeerplaats u verwacht wordt. Plan hier uw route met de auto: ANWB routeplanner

Parkeren

Een parkeerkaart is geldig per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Volg ter plekke altijd de instructies van de verkeersregelaars. Koop vooraf een parkeerkaart bij uw ticket om gegarandeerd een plek te hebben. Vooraf kosten parkeerkaarten €10,- en op locatie zelf €15,- Parkeerkaarten koopt u hier.

Is er een kiss & ride en taxi standplaats aanwezig?

Er zal een kiss & ride aanwezig zijn om mensen af te zetten en op te halen, evenals een taxi ophaal- en afzetplaats. Meer informatie over de exacte locatie volgt later.

Fietsenstalling

Er zullen fietsenstallingen bij het evenemententerrein worden geplaatst. Kom zoveel mogelijk met de fiets, dit is op loopafstand van het evenemententerrein en gratis!

Mijn vraag staat hier niet bij, wat nu?

Mocht u alsnog vragen hebben over Empeiria, neemt u dan contact met ons op via een van onze mailadressen. Deze zijn te vinden op de pagina contact.

Bezoekersonderzoek, opmerkingen en klachten

Empeiria doet er alles aan om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Door het invullen van ons bezoekersonderzoek (na afloop evenement) vernemen wij uw ervaringen en kunnen we het evenement de komende jaren blijven verbeteren. Wanneer u een opmerking of klacht over editie 2016 op zaterdag 3 september naar ons wilt sturen dan kan dat per mail. Dit kan tot uiterlijk twee weken na de evenementdatum en wordt dan in behandeling genomen.